Zájem o satelity klesá. Lidé chtějí nové byty v Praze

Zájem o satelity klesá. Lidé chtějí nové byty v Praze

Datum publikace článku: 29. 04. 2014

Mladí lidé mají stále větší zájem o nové byty v Praze. Na rozdíl od minulých let ale upadá zájem o bydlení v satelitních městečcích v okolí Prahy. Mladým rodinám v nich chybí kroužky pro děti, proto Praze dávají stále víc přednost.

Většina lidí přitom nechce bydlet v nájmu, ale hledá vhodný byt ke koupi. Kromě rodin mají o koupi bytu zájem i mladí lidé do 30 let, kteří hledají hlavně menší byty. Pomáhá tomu i nízká úroková sazba hypoték, která je v současnosti nižší než 3 procenta.

Rodiny se stěhují za kroužky

Podle odborníků dávají mladé rodiny v současnosti přednost novým bytům v Praze před satelitními městečky zejména díky volnočasovým aktivitám. Praha jich nabízí nesrovnatelně víc, což důležité hlavně pro rodiny se školními dětmi.

Rodiče totiž zjistili, že kvůli práci často nezvládají děti vozit do Prahy do školy a na kroužky. V novostavbách v Praze přitom mají všechno potřebné na dosah. A to nejen školy a kroužky, ale i sportoviště, kina, restaurace a další místa, kde mohou společně trávit volný čas.

Ideální bydlení kousek od centra

Developer FINEP se na to snaží reagovat a nabízí proto takové nové byty v Praze, které mladé rodiny potřebují. Moderní, nedaleko přírody s dobrou dostupností do centra a veškerou občanskou vybaveností pár minut od domu.

Přesně takové je například bydlení v nových bytech v rezidenci U Šárky v Praze 6 v Růzyni. Novostavby jsou kousek od historického centra Prahy a v okolí je zároveň několik parků, kde si mohou odpočinout třeba maminky s kočárky. Samozřejmostí je i vysoká občanská vybavenost.

O moderní nové byty na Vinohradech je proto velký zájem. V současnosti jich zbývá na prodej už jen 11. Zájemci je navíc získají s výraznými slevami – i přes 20 %. Prostě ideální čas na nákup.

<< Zobrazit všechny aktuality